16/02/2020

Opnieuw was het in januari weer spannend hoeveel de jaarlijkse inzamelingsactie Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld opgebracht heeft, waarvoor in december inzamelingsboxen stonden bij Schoenenzaak Olthuis in Heerde, bij The Read Shop in Epe en bij Albert Heijn in Vaassen. Hoeveel pakken koffie er naar de Voedselbank Vaassen, Epe & Heerde zouden kunnen gaan en hoeveel slechtziende mensen in Nepal een oogoperatie zouden kunnen krijgen dank zij deze actie.

Er zijn in de bovengenoemde boxen zijn 155.670 DE punten verzameld, wat goed was voor 358 pakken koffie voor de Voedselbank. Aan vreemd en oud geld hebben we dit jaar 13,1 kg opgehaald. Eén kilo vreemd en oud geld staat omgerekend voor drie oogoperaties, dus dit jaar kan onze lokale actie weer zeker 39 oogoperaties mogelijk maken. 

Beide acties sluiten aan bij landelijke Lions acties. Voor de DE punten wordt het totaal bijgehouden: afgelopen actieperiode kwamen we landelijk op maar liefst 134.000 koffiepakken! Een recordaantal. De landelijke actie met vreemd en oud geld, geschiedt in samenwerking met Stichting Fight for Sight en wordt helder uitgelegd op http://www.vreemdenoudgeld.nl/de-actie/

Vanuit onze club hartelijk dank aan de inwoners van onze regio, die enthousiast keukenlaatjes en verzameltrommeltjes checkten, maar ook aan de ondernemers die de  verzamelboxen wilden plaatsen.

 

Oene Gelre DE punten

 

Overhandiging DE punten