23/01/2021

Vooral nu was het niet alleen voor de leden van Lions Club Oene Gelre, maar ook voor de Voedselbank wel erg spannend hoeveel de jaarlijkse inzamelingsactie heeft opgebracht. Iedereen lijkt in Coronatijd zijn huis wel te hebben opgeruimd... Zou men nog punten en munten gevonden hebben op onverwachte plekken? Hoeveel pakken koffie gaan er door deze puntennaar de Voedselbank? En hoeveel slechtziende mensen in Nepal kunnen een oogoperatie tegemoet zien?

Omdat koffie niet in de pakketten van de Voedselbank zit, doet Lions Club Oene Gelre elk jaar mee aan de landelijke DE actie om DE-waardepunten in te zamelen. De speciale opvallende inzamelboxen worden tegelijkertijd gebruikt voor oud- en vreemd geld, waarvan de opbrengst bestemd is voor oogoperaties in Nepal.

Douwe Egberts verzilvert de ingezamelde waardepunten voor pakken koffie en het oude- en vreemde geld (munten en biljetten) wordt gewogen, waarbij 1 kilo als snel Euro 50,- oplevert, uiteindelijk goed voor 3 oogoperaties. Net als in voorgaande jaren had Lions Club Oene Gelre voor deze regio in de maanden november en december opvallende inzamelboxen geplaats in Heerde bij Schoenenzaak Olthuis, in Epe bij The Read Shop en in Vaassen bij Albert Heijn. Uit keukenlaadjes en verzameltrommeltjes kwamen de DE- punten en oud- en vreemd geld tevoorschijn. Het was dan ook een hele klus om alles te tellen, maar het resultaat mocht er dan ook wel naar zijn!

Met een gevoel van trots kon Lonny Lammertink van de Lions Club Oene Gelre zo’n 426.000 waardepunten aan de Voedselbank overhandigen, goed voor ruim 850 pakken koffie! Ruim 2 1/2 keer de hoeveelheid van vorig jaar. Het oude- en vreemd geld leverde 30 kilo op: waarvoor maar liefst 450 oogoperaties in Nepal kunnen worden uitgevoerd. Dat was ook ruim 2 keer zo veel als vorig jaar.

Namens de Voedselbank en de geholpen ooglijders in Nepal dankt Lions Club Oene Gelre iedereen in de regio voor hun bijdragen.